Κολοκύθα με μείγμα μυρωδικών

by sidagi.gr
1,1K προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 κολοκύθα, περίπου 2 κιλά, αποφλοιωμένη, χωρίς σπόρους, κομμένη σε κύβους
3 φύλλα δάφνης
αλάτι
1 φλιτζάνι καρύδια (μπορεί να υποκαταστήσει κουκουνάρι)
2-3 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1-2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
 χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
1/2 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι
Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και ξεχωριστό ορεκτικό για όλες τις ώρες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Κόβουμε την σάρκα της κολοκύθας σε κύβους και τους αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με αλάτι και ψήστε μέχρι να αρχίσουν οι κύβοι με καφέ, περίπου 10 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο.

Στη συνέχεια βάλτε 4 φλιτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης. Αφήστε το να σιγοβράζει. Προσθέστε τους κύβους κολοκύθας στην κατσαρόλα. Βράστε, για 10 λεπτά με καπάκι και στραγγίξτε.
 Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τοστ τα καρύδια. Ανακατεύετε συχνά.
Μόλις αρχίσουν να αποκτούν καφέ χρώμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Λιώνετε το βούτυρο στο τηγάνι με τα καρύδια σε μέτρια- υψηλή θερμότητα. Ανακατεύετε τα καρύδια με το βούτυρο, προσθέστε τους κύβους κολοκύθας.

Προσθέστε το τριμμένο τζίντζερ, βανίλια, πιπέρι, λίγο αλάτι και ξερό θυμάρι και ανακατέψτε πάλι.
Σβήστε τη φωτιά και συμπίεση χυμό λεμονιού πάνω από όλα και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα