Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για το κεμπάπ σόγιας Fytro
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
225 γραμμάρια κεμπάπ σόγιας Fytro
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1/2 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
800 γραμμάρια φρέσκος τοματοχυμός
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
1 φλιτζάνι καυτό νερό
1 κύβος λαχανικών ή σόγιας με μυρωδικά
1 ξυλάκι κανέλας
4 μπαχάρια
2 γαρύφαλλα
μαύρο πιπέρι
κόκκινο πιπέρι
2 δαφνόφυλλα
Λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Για τη γαρνιτούρα με ρύζι καστανό Fytro
1 συσκευασία αρακά κατεψυγμένο (1.000 γραμμάρια)
3 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μέτριο καρότο κομμένο σε κυβάκια
1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι καστανό Fytro
2 ½ φλιτζάνια τσαγιού ζεστό νερό
1 ματσάκι μάραθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Η Σόγια Κεμπάπ της Fytro είναι 100% φυτικό προϊόν που παράγεται με σύγχρονες μεθόδους και ταιριάζει απόλυτα στη σύγχρονη διατροφή καθώς συναγωνίζεται επάξια όλες τις ζωικές τροφές και ειδικά το κρέας
Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό να βράσει. Μόλις πάρει την πρώτη βράση, προσθέτουμε το κεμπάπ σόγιας Fytro και αφήνουμε να πάρει μια βράση χαμηλώνοντας τη φωτιά. Προσέχουμε κατά το βράσιμο γιατί αφρίζει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια το βάζουμε σε σουρωτήρι, ξεπλένουμε με νερό και στύβουμε το κεμπάπ σόγιας Fytro καλά στα χέρια μας για να φύγει το περίσσιο νερό.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν στο ελαιόλαδο μαζί με λίγο νερό για να μαλακώσουν και όχι να καούν. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τα κομμάτια του κεμπάπ σόγιας Fytro και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ζωηρά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον τοματοχυμό, τον πελτέ και τα μπαχαρικά μας, συμπληρώνουμε λίγο καυτό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά.
Στη μέση του μαγειρέματος προσθέτουμε τα καρότα και τις πιπεριές. Σταδιακά ανακατεύουμε το φαγητό για να μην κολλήσει και ελέγχουμε αν χρειάζεται κι άλλο νερό.
Το κεμπάπ σόγιας Fytro είναι έτοιμο όταν η σάλτσα μας έχει πυκνώσει. Σερβίρουμε με το ρύζι καστανό Fytrο.
Για τη γαρνιτούρα με ρύζι
Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το καρότο και τον αρακά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε λίγο νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς για τουλάχιστον 10 λεπτά.
Τότε προσθέτουμε τα 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και το ρύζι καστανό Fytro, αλατίζουμε ξανά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά, για 10 – 12 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το μάραθο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε με φρέσκια σαλάτα.