Κοκκινιστές γαρίδες με πλιγούρι και ρύζι

by sidagi.gr
641 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

150 γραμμάρια πλιγούρι
500 γραμμάρια ντομάτες
1 κούπα ρύζι
400 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες κατεψυγμένες
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας γλυκό κόκκινο πιπέρι
Λίγα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
Χυμός από 1 λεμόνι
150 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Φέτα

Εκτέλεση:

Λαχταριστό κοκκινιστό ρύζι με γαρίδες για το μεσημεριανό σας

Ξεπαγώνουμε πολύ καλά τις γαρίδες ώστε να είναι μαλακές.
Ξεπλένουμε καλά το πλιγούρι και το ετοιμάζουμε βάζοντας μία κούπα βραστό νερό μέσα στο πλιγούρι και σκεπάζουμε με μια πετσέτα, αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά να μαλακώσει.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τις ντομάτες σε κύβους μαζί με τα μυρωδικά και τις γαρίδες, το ρύζι μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
Σε ένα μπολ μουλιάζουμε το πλιγούρι για 5 λεπτά με νερό να το καλύπτει.
Στη συνέχεια στραγγίζουμε το πλιγούρι και ενώνουμε με το σάλτσα ντομάτας, γαρίδες, το λάδι, το χυμό λεμόνι και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με θρυμματισμένη φέτα.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα