Κόκκινες πατάτες με πέστο

by sidagi.gr
398 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για το πέστο
Αλάτι
Πιπέρι
4 ματσάκια πλατύφυλλος βασιλικός
4 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
200 ml ελαιόλαδο
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις πατάτες
2 κιλά κόκκινες πατάτες, κομμένες σε ομοιόμορφους κύβους
αλάτι, πιπέρι, πιπέρι καγιέν για γεύση
κλαδάκια θυμάρι, προσθέστε και αφαιρέστε όλο άγονο κλαδιά μετά μαγειρεμένο
1/4 έως 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Λαχταριστό ορεκτικό με ξεροψημένες και τραγανές πατάτες φούρνου μαγειρεμένες με σως πέστο

Για το πέστο
Δουλεύουμε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.
Στο στάδιο αυτό, δηλαδή πριν από την προσθήκη παρμεζάνας, το πέστο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για πολλούς μήνες, σε ένα γυάλινο βάζο, με λίγο λάδι απλωμένο στην επιφάνεια της πάστας, για καλύτερη συντήρηση.

Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε και ενώνουμε το πέστο με τις πατάτες.

Για τις πατάτες
Πλένετε με άφθονο νερό τις πατάτες και τις καθαρίζετε με τη μαλακή πλευρά από το σφουγγάρι. Δεν την καθαρίζουμε εξωτερικά με μαχαίρι. Σε ένα μεγάλο ταψί ή πυρέξ ρίχνετε το λάδι.
Στη συνέχεια τις κόβετε σε κύβους και τις ρίχνετε στο λαδωμένο ταψί.
Πασπαλίζετε από πάνω με τα βότανα, αλάτι, πιπέρι και την σάλτσα πέστο.

Βάζουμε στο φούρνο γα 30 λεπτά στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις στη δεύτερη σκάλα του φούρνου. Αφού περάσουν τα 30 λεπτά τις βγάζουμε και τις ανακατεύουμε. Ξανά βάζουμε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά, βγάζουμε και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια τοποθετούμε ξανά το ταψί στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά και οι πατάτες είναι έτοιμες.

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα