Κόκκινες πατάτες φούρνου

by sidagi.gr
1,K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

2 κιλά κόκκινες πατάτες, κομμένες σε ομοιόμορφους κύβους
αλάτι, πιπέρι, πιπέρι καγιέν για γεύση
κλαδάκια θυμάρι, προσθέστε και αφαιρέστε όλο άγονο κλαδιά μετά μαγειρεμένο
1/4 έως 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, ξεσποριασμένες, κομμένες σε κομμάτια

Εκτέλεση:

Αν δεν πετυχαίνεται πάντα τις πατάτες σας μαλακές και τρυφερές, τότε δείτε αυτή τη συνταγή

Σε ένα μεγάλο ταψί ή πυρέξ ρίχνετε το λάδι.
Πλένετε με άφθονο νερό τις πατάτες και τις καθαρίζετε με τη μαλακή πλευρά από το σφουγγάρι. Δεν την καθαρίζουμε εξωτερικά με μαχαίρι.

Στη συνέχεια τις κόβετε σε κύβους και τις ρίχνετε στο λαδωμένο ταψί.
Πασπαλίζετε από πάνω με τα βότανα, αλάτι, πιπέρι, πιπεριές ψιλοκομμένες.

Βάζουμε στο φούρνο γα 30 λεπτά στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις στη δεύτερη σκάλα του φούρνου. Αφού περάσουν τα 30 λεπτά τις βγάζουμε και τις ανακατεύουμε. Ξανά βάζουμε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά, βγάζουμε και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια τοποθετούμε ξανά το ταψί στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά και οι πατάτες είναι έτοιμες.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα