Υλικά:
Για 2-4 άτομα
βούτυρο όσο θέλετε
1 κιλό κεράσια μαύρα
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι γάλα
3 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
πρέζα αλάτι
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Το κλαφουτί είναι μια παραδοσιακή Γαλλική συνταγή, απ’ την περιοχή της Limoges. Η κλασική εκδοχή κλαφουτί γίνεται με κεράσια!
Στο πάτο ενός πυρέξ ρίχνετε τα πλυμένα κεράσια. Στη συνέχεια ρίχνουμε τρία αυγά, ζάχαρα, αλεύρι, γάλα, αλάτι, βανίλια τα ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστος χυλός.
Ρίχνουμε τον χυλό πάνω απ’ τα κεράσια και ανακινούμε λίγο.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά. Αφού ψηθεί βγάζουμε απ’ τον φούρνο και αφήνουμε 5 με 10 λεπτά να ηρεμήσει, θα δείτε ότι η ζύμη θα “πέσει” τότε είναι έτοιμο να κόψετε κομμάτι. Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.