Home Γλυκά Κέικ σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού

Κέικ σοκολάτας με πραλίνα φουντουκιού

by sidagi.gr
0 σχόλιο 67 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για το κέικ
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
100 γραμμάρια κομμένη σοκολάτα κουβερτούρα
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
Στιγμιαίος καφές
1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα

Για την επικάλυψη με πραλίνα φουντουκιού
2 συσκευασίες τυρί κρέμα 200 γραμμαρίων
2 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού τύπου μερέντα
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

Εκτέλεση:

Απολαυστικό και αφράτο κέικ με έντονο άρωμα πραλίνας

Για το κέικ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μετράμε και το ξανά κοσκινίζουμε με τη μπέικιν πάουντερ, με τη σόδα και με το αλάτι.
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μερικά λεπτά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.

Ρίχνουμε στο γάλα ένα κουταλάκι του γλυκού κοφτό στιγμιαίο καφέ και το προσθέτουμε στο μείγμα αλληλοδιαδόχως με το μείγμα από αλεύρι.
Ανακατεύουμε το μείγμα ελαφρά.
Προσθέτουμε τα καρύδια.
Βάζουμε το μείγμα σε δύο φόρμες στρογγυλές βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Αυτό το κάνουμε για να βγουν δύο δίσκοι κέικ.
Ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.
 
Για το γλάσο σοκολάτας
Στο κάδο του μίξερ χτυπάσε σε δυνατή σκάλα την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί. Αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια δουλεύουμε σε χαμηλή σκάλα του μίξερ το τυρί κρέμα, προσθέτουμε τη μερέντα και ανακατεύουμε σιγά. Όταν γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα κατεβάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε τη χτυπημένη σαντιγί ανακατεύοντας με μια μαρίζ απαλά.

Για την συναρμολόγηση του κέικ
Αφού κρυώσουν οι δίσκοι του κέικ και τους ξεφορμάρουμε, ετοιμάζουμε την γέμιση. Παίρνουμε την μισή ποσότητα από το μείγμα πραλίνας. Στη συνέχεια γεμίζουμε τον πρώτο δίσκο με αυτό το μείγμα και σκεπάζουμε με τον δεύτερο. Με την υπόλοιπη πραλίνα καλύπτουμε το κέικ μας και σερβίρουμε.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα