Κέικ σοκολάτας με παντζάρια

by sidagi.gr
575 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
100 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
4 αυγά
250 γραμμάρια ζάχαρη
225 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
40 γραμμάρια άγλυκο κακάο
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
250 γραμμάρια βρασμένα και καθαρισμένα παντζάρια

Εκτέλεση:

Τα παντζάρια δεν είναι νόστιμα μόνο στις σαλάτες μας αλλά και στα γλυκά!

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνετε ένα αντικολλητικό φύλλο σε ένα ταψί 22 εκ.
Σε μπεν μαρί λιώνετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Στη συνέχεια αφήνετε λίγο να κρυώσει και προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε σε δυνατή σκάλα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Στη συνέχεια ενώνετε το μείγμα αυγού με το μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Έπειτα προσθέστε το αλεύρι, κακάο, αλάτι στο μείγμα κέικ και ενώνετε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Προς το τέλος βάζετε τα παντζάρια στο μπλέντερ και κάνετε πουρέ. Στη συνέχεια ρίχνετε τον πουρέ από τα παντζάρια στο μείγμα κέικ και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Τέλος ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 45 – 50 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα