Home Γλυκά Κέικ ολικής άλεσης με επικάλυψη μελιού

Κέικ ολικής άλεσης με επικάλυψη μελιού

by sidagi.gr
0 σχόλιο 12 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για το κέικ
2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
4 μπισκότα ολικής άλεσης
Μισή χούφτα καρύδια
1 φλιτζάνι γάλα 1,5% λιπαρών
5 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι

Για την επικάλυψη
1/4 κούπας μέλι
2 κουταλιές σούπας νερό
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουταλιά σούπας βούτυρο
Ζάχαρη άχνη 1 κούπα
2 κουταλιές σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Σιροπιαστό και ζουμερό κέικ ολικής άλεσης για όλες τις ώρες

Για το κέικ
Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι, τα τριμμένα μπισκότα, τα τριμμένα καρύδια μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το λάδι.
Προσθέτουμε στο τέλος το μέλι και έπειτα το γάλα και χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ.
 
Ψήνουμε  για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο αφού έχουμε βουτυρώσει το ταψί μας.
Για την επικάλυψη
Τοποθετήστε το μέλι, το νερό και το αλάτι σε μια κατσαρόλα και ζεστό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλύσει. Χτυπάμε το βούτυρο. Αφαιρέστε από τη θερμότητα και χτυπήστε ελαφρά με την άχνη ζάχαρη. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και ραντίζετε όλο το κέικ.

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα