Υλικά:
Για το κέικ
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
180 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας κακάο
200 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
150 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
5 αβγά χτυπημένα ελαφρά
1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι
1 βανίλια σκόνη
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση
900 ml παγωτό Carte D’Or Pecan Βανίλια
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το βούτυρο με το γιαούρτι, τα αβγά, τη καστανή και τη λευκή ζάχαρη και προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το βούτυρο με το γιαούρτι, τα αβγά, τη καστανή και τη λευκή ζάχαρη και προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατέψτε και αδειάστε σε 1 στρογγυλό ταψί με ελατήριο και διάμετρο περίπου 20 εκ. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 35 λεπτά.
Όταν βγάλετε το κέικ από τον φούρνο αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το οριζόντια σε δύο φέτες. Βάλτε τη μια φέτα στην πιατέλα και απλώστε σιγά σιγά παγωτό Carte D’Or Pecan Βανίλια. Σκεπάστε το κέικ με τη δεύτερη φέτα και πιέστε ελαφρώς.
Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη, αν το επιθυμείτε ή με σιρόπι σοκολάτας.