Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για τη γέμιση
3 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
μισό χυμό λεμόνι
2 μήλα κομμένα σε κύβους
1 κουτάλι κανέλα
Για το κέικ
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
2 & 1/2 βανιλιες κάψουλες σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 αυγά
1/4 φλιτζανιού χυμό από πορτοκάλι
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
Εκτέλεση:
Αφράτο και μυρωδάτο κέικ με μήλο και καρύδια για να συνοδέψτε τον καφέ σας
Προθερμαίνουμε το φούρνο τους 160 βαθμούς στο αερόθερμο και ρυθμίζουμε τη σχάρα του φούρνου στη μέση.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα στα τέσσερα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στα μήλα το χυμό λεμόνι, ζάχαρη , κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά, τα βάζουμε στην άκρη.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα στεγνά υλικά και σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε καλά τα υγρά υλικά. Προσθέτουμε τα στεγνά, στα υγρά και τα ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε μια φόρμα στρογγυλή με τρύπα στη μέση. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε την μισή ζύμη μέσα στη φόρμα. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε με τα μήλα και τέλος καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά.