Κέικ με μαύρη και λευκή σοκολάτα και επικάλυψη εσπρέσο

by sidagi.gr
861 προβολές

Υλικά:

για το κέικ:
150 γραμμάρια κουβερτούρα
½ φλιτζάνι κακάο
150 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
200 γραμμάρια αμύγδαλα τριμμένα
1 βανίλια σκόνη
8 αυγά
λίγο αλεύρι για να πασπαλίσουμε το εσωτερικό της φόρμας
λίγο βούτυρο για να αλείψουμε τη φόρμα


για την επικάλυψη εσπρέσο:
1 δόση εσπρέσσο
125 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
3 κουταλιές της σούπας γλυκόζη


Υλικά για 12 μερίδες κέικ.

Εκτέλεση:

Ένα σοκολατένιο κέικ για να συνοδεύσετε τον καφέ σας…


Ένα σοκολατένιο κέικ για να συνοδεύσετε τον καφέ σας…



Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών.


Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ, μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο μείγμα.


Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.


Κόβουμε τη λευκή σοκολάτα σε πολύ μικρά κομμάτια.


Κόβουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια.


Βάζουμε σε ένα μπολ το μείγμα των κρόκων, το κακάο, τη βανίλια, τα κομμάτια από τις δύο σοκολάτες και τα αμύγδαλα.


Ανακατεύουμε καλά.


Σταδιακά και σιγά-σιγά προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.


Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα στρογγυλό ταψί ( διαστάσεων 24 εκατοστά περίπου με ελατήριο).


Ανοίγουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί.


Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί.


Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.


Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, θα το αφήσουμε λίγο να κρυώσει και μετά θα το ξεφορμάρουμε.



Για την επικάλυψη εσπρέσο:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κουβερτούρα, με τον εσπρέσο και τη γλυκόζη και ανοίγουμε τη φωτιά.


Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί ανακατεύοντας για να αποκτήσει βελούδινη υφή.


Περιχύνουμε το κέικ με το μείγμα.


 

Απαιτούμενος χρόνος: 65 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα