Κέικ με γιαούρτι και λάιμ

by sidagi.gr
640 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι 10 % λιπαρά
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
ξύσμα από ένα lime
1/4 φλιτζανιού χυμό λάιμ
4 αυγά
2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Δροσερό και γλυκό κέικ με άρωμα λάιμ για το πρωινό σας

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς C.
Λαδώνουμε μια φόρμα στρογγυλή 22 εκατοστών με αφαιρούμενο πάτο.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά συστατικά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Σε ένα άλλο ξεχωριστό μπολ συνδυάστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Ρίχνουμε το υγρά συστατικά μέσα στο αλεύρι και χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
Ρίχνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά. Το κέικ είναι έτοιμο όταν έχει ροδίσει από πάνω.

Αφήστε το να κρυώσει στη φόρμα για κέικ για πέντε λεπτά και στη συνέχεια αναπογυρίζετε και αφήνετε να κρυώσει καλά.
Αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζαχαρωμένο ξύσμα λάιμ (συνδυάζει μία κουταλιά της σούπας ξύσμα λάιμ με δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη).

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα