Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για το κέικ
3 ½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα βούτυρο
4 αυγά
1 κούπα σιρόπι από γλυκό κάστανο
1 κούπα κάστανα βρασμένα και χοντροαλεσμένα
Για την επικάλυψη κάστανο
1 κιλό κάστανα
2 βανίλιες
Μισό φλιτζάνι τσαγιού γάλα ζαχαρούχο εβαπορέ
1 κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο
1 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και μυρωδάτο κέικ με γεύση κάστανο για όλη την οικογένεια
Για το κέικ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κατόπιν στο μίξερ με υψηλή ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά μέσα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κάστανα, το σιρόπι, το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα σε ταψάκι ή φόρμα του κέικ και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Για την επικάλυψη κάστανο
Χαράζουμε σταυρωτά τα κάστανα και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά. Τα καθαρίζουμε ένα ένα και τα σιγοβράζουμε για να τα λιώσουμε στη συνέχεια στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε και τη βανίλια.
Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και γλασάρουμε το κέικ.