Υλικά:
Για 4-6 άτομα
Για την επικάλυψη
250 γραμμάρια φράουλες καθαρισμένες και κομμένς στη μέση
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
150ml φρουτώδες λευκό κρασί
10 σμέουρα ή βατόμουρα
Για το κέικ
125 γραμμάρια βούτυρο
125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
125 γραμμάρια ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
3 κουταλιές της σούπας καρύδα τριμμένη
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Αφράτο και γλυκό κέικ με καραμελένια επικάλυψη και φράουλες
Για την επικάλυψη
Σε ένα βουτυρωμένο ταψί 26 εκ με αποσπώμενο πάτο στρώνετε μια λαδόκολλα τις φράουλες μαζί με τα βατόμουρα και φτιάχνετε την καραμέλα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το κρασί για 3 – 4 σε δυνατή φωτιά. Αφαιρείτε από την εστία και διατηρείτε το κρασί ζεστό μέχρι να φτιάξετε την καραμέλα. Για την καραμέλα ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη σε ένα τηγανάκι και ζεσταίνετε σε μέτρια εστία τη ζάχαρη μέχρι να καραμελώσει. Αφού η ζάχαρη γίνει καραμέλα τότε ρίχνετε το ζεστό κρασί μέσα στην καραμέλα και με πολύ γρήγορες κινήσεις ανακατεύετε το μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνετε την καραμέλα πάνω από τις φράουλες και ετοιμάζετε το κέικ.
Για το κέικ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με την ζάχαρη και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Μόλις αφρατέψει το μείγμα και πάρει όγκο ρίχνουμε την καρύδα και τη βανίλια.
Ενώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μείγμα χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ. Τα αφήνουμε να χτυπηθούν όλα μαζί για 2 λεπτά.
Ρίχνετε το μείγμα κέικ πάνω από τις φράουλες και ψήνουμε για για 45 με 50 λεπτά.