Υλικά:
Για 6-8 άτομα
5 γραμμάρια μαστίχα σκόνη
150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 μέτρια αυγά
220 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
250 γραμμάρια αμύγδαλο λευκό
Εκτέλεση:
Σπιτική συνταγή για λαχταριστό κέικ που θα μοσχοβολήσει ολόκληρο το σπίτι
Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Έπειτα, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη, τη μαστίχα και το αμύγδαλο μέχρι να φουσκώσουν και να γίνει μια λευκή κρέμα.
Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά. Κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για μισή ώρα και για άλλη μισή ώρα στους 160 βαθμούς.