Home Γλυκά Κέικ χωρίς λάδι

Κέικ χωρίς λάδι

by sidagi.gr
0 σχόλιο 99 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

300 γραμμάρια ζάχαρη
300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
Μαρμελάδα της επιλογής σας
Αμύγδαλα φιλέ
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, με το ξύσμα του
2 φακελάκια ινδική καρύδα, από 150 γραμμάρια το καθένα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:

Δοκιμάστε το μαζί με το αγαπημένο σας ρόφημα

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό και το χυμό, μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να διαλυθεί.
Κατόπιν ρίχνουμε  στο υγρό μείγμα το ινδοκάρυδο, το μπέικιν και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ μέχρι όλα τα υλικά να γίνουν ένα πηχτό και στερεό μείγμα.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί 26 εκ. με σούστα. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά και στη συνέχεια βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Αφού κρυώσει στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα, σε όσο πάχος θέλουμε και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου.

Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε μερικά ολόκληρα αμύγδαλα για διακόσμηση ή και καθόλου. Ταιριάζει πολύ με μαρμελάδα ροδάκινο,

Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα