Κεφτεδάκια

by sidagi.gr
616 προβολές

Υλικά:

600 γραμμάρια κιμά
2 αυγά
1-2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
½ φραντόλα ψωμί ( 2-3 ημερών)
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 ποτήρι του λικέρ ούζο
Αλέυρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
 

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε το ψωμί σε ένα γυάλινο μπολ με νερό. Αφαιρούμε με τα χέρια μας ή με ένα μαχαίρι την κόρα.

Μουλιάζουμε το ψωμί σε ένα γυάλινο μπολ με νερό. Αφαιρούμε με τα χέρια μας ή με ένα μαχαίρι την κόρα.

 Όταν το ψωμί τραβήξει αρκετό νερό, το στίβουμε και χύνουμε το νερό.

Στο ίδιο μπολ, βάζουμε τον κιμά και τον ζυμώνουμε καλά  με την ψίχα του ψωμιού.Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε.

Ρίχνουμε ακόμα τα αυγά, τη ρίγανη, το κύμινο, το ούζο, αλατοπίπερο και ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά.

Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε για μια ώρα.

Όταν το βγάλουμε μπορούμε να πλάσουμε τα κεφτεδάκια.

Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 80 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα