Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 φλιτζάνι πλιγούρι
1 φλιτζάνι κόκκινες φακές
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
Χυμό από 1 λεμόνι
1/4 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
κόκκινο πιπέρι, προαιρετικά
Εκτέλεση:
Φτιάξτε αφράτα κεφτεδάκια με μυρωδικά και όσπρια χωρίς ψήσιμο μέσα σε λίγα λεπτά!
Σιγοβράζετε τις κόκκινες φακές να σε 2 1/2 φλιτζάνια νερό σε χαμηλή φωτιά.
Στη συνέχεια όταν το νερό εξατμιστεί προσθέστε το πλιγούρι κλείνετε το καπάκι και σιγοβράζετε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να χυλώσει το πλιγούρι και η φακή.
Σε ένα τηγανάκι σοτάρετε το κρεμμύδι σε χαμηλή εστία με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 8-10 λεπτά.
Προσθέστε την πάστα ντομάτας, το κύμινο και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τη φακή και το πλιγούρι. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το μείγμα να γίνει σαν ζυμάρι περίπου 10 λεπτά. Αποσύρετε από την εστία και σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι. Αφήστε να κρυώσει.
Μόλις το μείγμα κρυώσει, προσθέστε με το μαϊντανό και φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατέψτε καλά.
Πλάθετε το μείγμα σε κεφτεδάκια με τα χέρια σας.
Ψεκάστε το χυμό λεμονιού πάνω από τα κεφτεδάκια και λίγο πιπέρι.
Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου με φέτες λεμονιού.