Καβουρόψιχα με μαγιονέζα

by sidagi.gr
1,5K προβολές

Υλικά:

400 γραμμάρια καβουρόψιχα
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
6 γαλέτες
1 αυγό χτυπημένο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο


 

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό.


Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό.



Βάζουμε μέσα τις καβουροδαγκάνες και τις ζεματάμε για 3 λεπτά.
 


Αμέσως μετά τις βγάζουμε και τις καθαρίζουμε κρατώντας μόνο την ψίχα.
 


Βάζουμε τις γαλέτες σε ένα μπολ.



Παπαλίζουμε την καβουρόψιχα με γαλέτα.
 


Σε ένα μπολ, φτιάχνουμε τη σος μαγιονέζας.
 


Ρίχνουμε μέσα 1 αυγό χτυπημένο, 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα, 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα,το λεμόνι και το μαϊντανό και τα χτυπάμε μέ ένα πηρούνι μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.



Στο ίδιο μπολ βάζουμε την καβουρόψιχα και ανακατεύουμε.



Πλάθουμε δέκα κεφτέδες και τους μεταφέρουμε σε δίσκο.



Στη συνέχεια τους βάζουμε στο ψυγείο για 35 λεπτά.



Όταν τους βγάλουμε ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τους βάζουμε μέσα.



Τηγανίζουμε για 3 λεπτά από τη μια πλευρά και μετά τους γυρνάμε από την άλλη και τηγανίζουμε άλλα τρία λεπτά.


 


 

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα