Υλικά:
Για 4 άτομα
7 γλυκοπατάτες σε φέτες
Μισό φλιτζάνι βούτυρο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Νόστιμες πατάτες στο τηγάνι που λιώνουν σα λουκούμι στο στόμα!
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ενώ σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Προσθέστουμε τις πατάτες στο βούτυρο, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα ζάχαρης και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε το τηγάνι, μειώνουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και αφήνουμε να μαγειρευτούν οι πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, για 1 ώρα περίπου.