Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για το μείγμα της κρέμας
2 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι σταφίδες
½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρ
4 αυγά
1/4 φλιτζανιού τσαγιού βούτυρο λιωμένο
1 ξύλο κανέλας
3 φλιτζάνια τριμμένη ψίχα ψωμιού 2 ημερών
Για τα κυδώνα
2 κυδώνια
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ φλιτζάνι ζάχαρη λευκή
2 γαρύφαλλα
2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
4 κόκκοι μπαχάρι
Εκτέλεση:
Ετοιμάστε εύκολα και γρήγορα γλυκά κυδώνια με κρέμα για το απογευματινό γλύκισμα
Για το μείγμα της κρέμας
Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αυγά χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
Βάζουμε σε ένα μπολ 2 φλιτζάνια γάλα, 1 φλιτζάνι σταφίδες, ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη, τα χτυπημένα αυγά, 1/4 φλιτζανιού τσαγιού βούτυρο λιωμένο, 1 ξύλο κανέλας
και 3 φλιτζάνια τριμμένη ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού.
Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
Μοιράζουμε την κρέμα σε 8 πυρίμαχα σκεύη.
Τα βάζουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς.
Σε μισή ώρα η κρέμα είναι έτοιμη.
Για τα κυδώνα
Με αυτή θα συνδυάσουμε τα ψητά κυδώνια.
Πλένουμε τα κυδώνια.
Κόβουμε τα κυδώνια σε τέταρτα και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους.
Τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Ρίχνουμε πάνω από τα κυδώνια 2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί και προσθέτουμε ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη, 1 ξύλο κανέλας, 4 κόκκους μπαχάρι και 2 γαρύφαλλα.
Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και βάζουμε τα κυδώνια στο φούρνο να ψηθούν στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.
Στα 30 λεπτά, τα βγάζουμε από το φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
Γυρίζουμε τα κυδώνια από την άλλη πλευρά και τα βάζουμε να ψηθούν άλλα 20 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο από πάνω.
Μόλις κρυώσουν τα σερβίρουμε μαζί με την κρέμα σταφίδας.
Σερβίρουμε με γαλλικό καφέ με βερμούτ.