Ελαιόλαδο με τσίλι

by sidagi.gr
1,1K προβολές

Υλικά:

Για 1 μπουκάλι

2 ποτήρια ελαιόλαδο
3 κουταλάκι του γλυκού κόκκινες νιφάδες τσίλι
4 ολόκληρα αποξηραμένα κόκκινο τσίλι

Εκτέλεση:

Δώστε νέα γεύση και άρωμα στο φαγητό σας με ελαιόλαδο τσίλι!

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια εστία. Προσθέστε νιφάδες τσίλι και τα ολόκληρα το τσίλι. Ζεσταίνετε ανακατεύοντας, για  περίπου 1 λεπτό.
Στη συνέχεια προσθέστε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε χαμηλή εστία μέχρι  το τσίλι να βγάλει το άρωμά του. Στη συνέχεια αποσύρετε από την εστία και αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Σουρώνετε το ελαιόλαδο μαζί με το τσίλι σε ένα μπουκάλι ή βάζο. Ανακινήστε περιστασιακά για να διαλύσει τα τσίλι.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα