Καραμελωμένα κρουτόν με βατόμουρα

by sidagi.gr
547 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
6 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κιλό καρβέλι μπαγιάτικο ψωμί, κομμένο σε κύβους
2 φλιτζάνια φρέσκα βατόμουρα (περίπου 225 γραμμάρια)
1 φλιτζάνι καρύδια, χοντροκομμένα

Εκτέλεση:

Πρωτοτυπήστε με τα γλυκά σας και δοκιμάστε νέες γεύσεις

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζετε τη σχάρα στη μεσαία σκάλα του φούρνου.
Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου διαλύει η ζάχαρη και το μείγμα αρχίζει να φουσκώνει, περίπου για 8 λεπτά.

Στη συνέχεια αφαιρείτε από την εστία την κατσαρόλα.
Προσθέστε στο μείγμα της κατσαρόλας τους κύβους ψωμιού και ανακατεύουμε μέχρι να είναι ομοιόμορφο χρυσό μείγμα ζάχαρης.
Αδειάστε το μείγμα σε ένα ταψί και απλώστε το ομοιόμορφα σε όλο το ταψί.

Ψήστε, ανακατεύοντας κάθε 5 λεπτά, έως ότου οι κύβοι ψωμιού είναι χρυσή καφέ, περίπου 15 με 20 λεπτά συνολικά.
Τοποθετήστε το ταψί σε μια σχάρα και αφήστε το ψωμί να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 5 λεπτά.

Ενώ το ψωμί κρυώνει, βάζετε τα βατόμουρα μαζί με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι τα πολτοποιείτε μέχρι τα βατόμουρα να απελευθερώσουν τους χυμούς τους. Προσθέστε τους κύβους ψωμιού, τα καρύδια, το αλάτι και απαλά ανακατέψτε. Σερβίρετε αμέσως ή βάζετε στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε.

Σερβίρετε με  παγωτό γιαούρτι με βατόμουρα.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα