Υλικά:
Για 2-4 άτομα
250 γραμμάρια κιμά χοιρινού
1 κρεμμύδι
250 γραμμάρια χυμό τομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
100 ml ελαιόλαδο
12 γραμμάρια αλάτι
8 γραμμάρια πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
500 γραμμάρια κανελόνια άβραστα
250 γραμμάρια τυρί κρέμα
2 κρόκοι αυγών
250 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
Εκτέλεση:
Εύκολο και γρήγορο πιάτο, αλλά πάνω απ’ όλα γευστικό
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε μία κατσαρόλα τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κιμά μόσχου και χοιρινού, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό τομάτας. Ανακατεύουμε και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Γεμίζουμε με τον κιμά τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Για την δική σας ευκολία, τοποθετείτε τον κιμά σε κορνέ σακούλας και γεμίζετε τα άβραστα κανελόνια κρατώντας τα όρθια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το τυρί κρέμα, τους κρόκους και το μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού. Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 170 βαθμούς.