Κανελόνια με σπανάκι και κρέμα γάλακτος

by sidagi.gr
4,4K προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

διάφορα κίτρινα τυριά που να λιώνουν
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο λάδι για το τσιγάρισμα
λίγο άνηθο, αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι ζάχαρη
150 γραμμάρια τυρί κρέμα
100 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 πακέτο κανελόνια άβραστα
1 πακέτο σπανάκι κατεψυγμένο
1 κρέμα γάλακτος
2-3 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες

Εκτέλεση:

Λαχταριστά κανελόνια με γέμιση από σπανάκι, μανιτάρια, τυρί και κρέμα γάλακτος

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα μισά κρεμμυδάκια και τη μια σκελίδα σκόρδο σε μία κατσαρόλα.
Ρίχνετε και το σπανάκι να τσιγαριστεί και να πιει ελαφρώς τα υγρά του.
Ρίχνω τη μισή κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τα μανιτάρια, αλατοπιπερώστε και τ’ αφήνετε να πάρουν 2-3 βράσεις.
Πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά ρίχνετε τον άνηθο.

Τ’ αφήνετε σε μια μεριά να κρυώσει και σε ένα τηγανάκι ρίχνετε λίγο λάδι και τα υπόλοιπα κρεμμύδια με το σκόρδο.
Τσιγαρίζετε ελαφρά και ρίχνω τις ντομάτες. Αλατοπιπερώστε, ρίχνω τη ζάχαρη και αφήνω να δέσει λίγο αλλά να έχει αρκετά υγρά.
Μόλις κρυώσει το σπανάκι, ρίχνετε μπόλικο τυρί, 2 κουταλάκια από τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύετε.
Σε ένα ταψί, βάζετε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας κάτω και αρχίστε να γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα σπανάκι-τυρί με την βοήθεια ενός κορνέ σακούλας.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Μόλις τελειώσετε με το γέμισμα, περιχύνετε τα κανελόνια με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, ρίχνετε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για περίπου 30 λεπτά με πάνω και κάτω αντιστάσεις.

Τα κανελόνια δεν χρειάζονται βράσιμο πριν το γέμισμα γιατί μαγειρεύονται στον φούρνο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα