Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κιλό καλαμαράκια
3 μεγάλα κρεμμύδια
1 πράσο
½ κρασοπότηρο λιαστή ντομάτα
1 πιπερίτσα καυτερή
ελαιόλαδο
½ λευκό ξηρό κρασί
½ ποτήρι νερό
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι, κύμινο
Εκτέλεση:
Τοπική Μανιάτικη συνταγή για καλαράκια κρασάτα με πράσο και κρεμμύδι
Καθαρίζουμε, ξεπλένουμε τα καλαμαράκια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Κόβουμε τα κρεμμύδια και το πράσο σε ροδέλες, τα σοτάρουμε και μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε.
Μετά από λίγο ρίχνουμε τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 20 περίπου λεπτά.
Σερβίρουμε σαν ορεκτικό ή και κυρίως πιάτο με πατάτες τηγανητές.