Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1/2 κιλό ντομάτε φρέσκιες τριμμένες
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
1 λεμόνι
1 κιλό καλαμαράκια
3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε το με φρέσκο ψωμάκι και σαλάτα για το τραπέζι της καθαράς Δευτέρας
Αφού έχετε αφαιρέσει τα εντόσθια των καλαμαριών και το κεφάλι, τα βάζετε σε μια λεκάνη με άφθονο νερό και αλάτι και τα ξεπλένεται καλά.
Στη συνέχεια τα τσιγαρίζετε σε μια κατσαρόλα με φυτική μαργαρίνη και τα σβήνετε με το λευκό κρασί.
Προσθέτετε τη ντομάτα, το μαϊντανό και το πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν.
Σερβίρετε με λεμόνι και με σπιτικό ψωμί.