Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Δύο κιλά μικρά διαφορετικά ψάρια
Τρεις πατάτες
Δύο κρεμμύδια
Ένα λεμόνι
Σέλινο
Μαϊντανός
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Φτιάξτε με απλά υλικά μια λαχταριστή ψαρόσουπα με πατάτες και μαϊντανό
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σέλινο, το μαϊντανό και τις πατάτες και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα ψάρια μας ολόκληρα και αφήνουμε να βράσουν για άλλα 15 λεπτά περίπου. Λίγο πριν κατεβάσουμε τη σούπα από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε τη σούπα στη σβησμένη φωτιά για τρία ακόμα λεπτά. Ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα, χωρίς κουτάλα, για να μη διαλυθούν τα ψάρια.