Home Γλυκά Γρανίτα βατόμουρο

Γρανίτα βατόμουρο

by sidagi.gr
307 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
6 κουταλιές της σούπας νερό
1 1/2 φλιτζάνια βατόμουρο

 

Εκτέλεση:

Δροσερή γρανίτα με έντονο άρωμα και γεύση

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για να αναμειχθεί, και αφήνουμε να πάρει βράση.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως, περίπου 3 λεπτά.

Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει στο ψυγείο να κρυώσει.
Τοποθετήστε τα βατόμουρα μέσα σιρόπι και τα πολτοποιήστε με ένα πιρούνι, μετά ρίχνετε το μείγμα σε έναν κατασκευαστή παγωτού και το δουλεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μεταφορά σε ένα αεροστεγές δοχείο και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα