Υλικά:
Για 2-4 άτομα
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
6 κουταλιές της σούπας νερό
1 1/2 φλιτζάνια βατόμουρο
Εκτέλεση:
Δροσερή γρανίτα με έντονο άρωμα και γεύση
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για να αναμειχθεί, και αφήνουμε να πάρει βράση.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως, περίπου 3 λεπτά.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει στο ψυγείο να κρυώσει.
Τοποθετήστε τα βατόμουρα μέσα σιρόπι και τα πολτοποιήστε με ένα πιρούνι, μετά ρίχνετε το μείγμα σε έναν κατασκευαστή παγωτού και το δουλεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Μεταφορά σε ένα αεροστεγές δοχείο και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.