Υλικά:
Για 4-6 άτομα
4 μεγάλες γλυκοπατάτες
9 λωρίδες μπέικον
1 κρεμμύδι
Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για όλη την οικογένεια
Ξεφλουδίζουμε τις γλυκοπατάτες αφού πρώτα τις βράσουμε και στη συνέχεια τις περνάμε από τον χοντρό τρίφτη του τυριού.
Τις αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο και εν τω μεταξύ βάζουμε να κάψει το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε κρεμμύδι και το μπέικον να σοταριστούν ελαφρά.
Βάζουμε τις τριμμένες γλυκοπατάτες και ανακατεύουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Πιέζουμε με μία σπάτουλα το μείγμα και μετά από 10 λεπτά το βγάζουμε σε ένα πιάτο, βάζουμε βούτυρο στο τηγάνι μας και ξαναβάζουμε το μείγμα μας από την άλλη πλευρά για άλλα δέκα λεπτά.