Υλικά:
Μισό κιλό κουμκουάτ
Ένα κιλό ζάχαρη
100 γραμμάρια ψίχα αμυγδάλου
Μισό κουταλάκι του γλυκού λεμόνι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα κουμκουάτ σε νερό για τρεις μέρες και αλλάζουμε κάθε μέρα το νερό. Στο επόμενο στάδιο, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε για 30 λεπτά.
Βάζουμε τα κουμκουάτ σε νερό για τρεις μέρες και αλλάζουμε κάθε μέρα το νερό. Στο επόμενο στάδιο, τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε για 30 λεπτά.
Πετάμε το βρασμένο νερό και τα ξαναβράζουμε για άλλα 30 λεπτά. Στραγγίζουμε τα κουμκουάτ και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Ελέγχουμε αν είναι μαλακά ώστε να μπορούν να τρυπηθούν με οδοντογλυφίδα. Αν το φλούδι είναι σκληρό κάνουμε τρύπες περιφερειακά με την οδοντογλυφίδα.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε μισό κιλό νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λεμόνι και τα αμύγδαλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα κουμκουάτ και αφήνουμε να βράσουν για άλλα 4 λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το βάζετε σε βαζάκι.