Home Γλυκά Γλυκό του κουταλιού φιρίκι

Γλυκό του κουταλιού φιρίκι

by sidagi.gr
0 σχόλιο 17 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

30 μέτρια φιρίκια
1 κούπα χυμό λεμονιού
1 1/2 κουταλιά σούπας γεμάτη αλάτι 
1.000 γραμμάρια ζάχαρη
1 λίτρο
½ κουταλιά του γλυκού βανίλια
5-6 γαρύφαλλο
60 αμύγδαλα ασπρισμένα

Εκτέλεση:

Νόστιμο και ιδιαίτερα αρωματικό φρούτο που γίνεται εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού με μοναδική γεύση και άρωμα!

Σε ένα μεγάλο μπολ ή λακανάκι ρίχνετε το χυμό λεμονιού, το αλάτι και 1.500ml νερό, ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια καθαρίζετε τα φιρίκια και τα ξεφλουδίζετε με ένα μαχαιράκι, με το ειδικό εργαλείο αφαιρέστε τον πύρινα από το κάθε φιρίκι. Στη συνέχεια αφού τα καθαρίστε όλα ρίξτε τα μέσα στο λεκανάκι με το νερό.
Σκεπάστε τα μήλα με ένα μεγάλο πιάτο και αφήστε για περίπου 25 με 30 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνετε το 1 λίτρο νερό μαζί με τη ζάχαρη και βράζετε σε δυνατή εστία μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Στραγγίξτε τα φιρίκια από το νερό και ξεπλένετε καλά. Έπειτα ρίξτε τα στην κατσαρόλα με το σιρόπι και βράζετε σε δυνατή εστία μέχρι να πάρει μια βράση.

Στη συνέχεια χαμηλώνετε την εστία στο μέτριο και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Βράζετε για περίπου 1 ώρα.
Κατεβάστε την κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε το γλυκό να μείνει στο σιρόπι του για 24 ώρες με το καπάκι σκεπασμένο.

Μετά από 24 ώρες ρίχνετε στην κατσαρόλα τις βανίλιες και τα γαρύφαλλα  και ξαναβράζουμε το γλυκό μας μέχρι το σιρόπι να δέσει. Βράζετε για περίπου 30 λεπτά.
Λίγο πριν κατεβάσετε από την εστία συμπληρώνετε τα ασπρισμένα αμύγδαλα.
Φυλάσσετε το γλυκό ζεστό, σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα, και αναποδογυρίζετε μέχρι να κρυώσει τελείως.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα