Γλυκό ψωμί με γέμιση μερέντα

by sidagi.gr
700 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 αυγό
3/4 φλιτζάνια γάλα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλιά του γλυκού μαγιά σε σκόνη

Για τη γέμιση
1/2 φλιτζάνι φουντούκι τριμμένο
2-3 κουταλιές της σούπας μερέντα

 

Εκτέλεση:

Λαχταριστό ψωμάκι με σοκολάτα για τους μικρούς μας φίλους!

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, μαγιά, αλάτι, ζάχαρη, αυγό ,το βούτυρο, ανακατεύουμε τα υλικά μας και ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, ζυμώνοντας  περίπου μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει. Διαφορετικά την αφήνουμε για 10 λεπτά σε ζεστό φούρνο μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο της.

Ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη και κόβουμε στις άκρες, στην μία πλευρά του φύλλου μικρές κάθετες λωρίδες.
Βάζουμε μερέντα και πασπαλίζουμε με φουντούκια το υπόλοιπο φύλλο.

Τυλίγουμε σε ρολό. Στη συνέχεια παίρνουμε μία – μία λωρίδα και τη βάζουμε πάνω στο ρολό με λίγο κενό μεταξύ τους και αφήνουμε άλλα 30 λεπτά να φουσκώσει ή σε ζεστό φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
Βάζουμε σε λαδόκολλα το ψωμί μας, αλείφουμε με αυγό ή γάλα το ρολό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 30 περίπου λεπτά.

Συνοδέψτε το με σοκολάτα βιενουά!!

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα