Υλικά:
Για 4-6 άτομα
4 κούπες κεράσια καθαρισμένα
450 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
1 πακέτο μαγιά ξερή
25 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
1 κουταλία του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας λάδι
300 ml νερό χλιαρό
Εκτέλεση:
Δοκιμάστε μια νέα συνταγή για το γλυκό σας και θα ξετρελαθείτε
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Ανακατεύουμε την ξερή μαγιά και τη ζάχαρη, τα κερασάκια, προσθέτουμε το χλιαρό νερό και τέλος το αλάτι. Κάνουμε μια μαλακή ζύμη και ζυμώνουμε για 5 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα, σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί.
Όταν είναι έτοιμη τη ζυμώνουμε απαλά και τη βάζουμε σε λαδωμένη φόρμα. Την αφήνουμε πάλι για μισή ώρα σε ζεστό μέρος. Όταν είναι έτοιμη βάζουμε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.