Υλικά:
Μία άσπρη κολοκύθα
Μισό κιλό μέλι
Μισό κιλό ζάχαρη
½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό
Ένα ποτήρι του νερού αμύγδαλα, ζεματισμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα κατά μήκος
Χυμό ενός λεμονιού
Ξυλάκια κανέλας
Εκτέλεση:
Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση, αδειάζουμε τη σάρκα της, την καθαρίζουμε από τα σπόρια και ξύνουμε και με ένα κουτάλι τις φλούδες της για να αποσπάσουμε όλο τον καρπό.
Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση, αδειάζουμε τη σάρκα της, την καθαρίζουμε από τα σπόρια και ξύνουμε και με ένα κουτάλι τις φλούδες της για να αποσπάσουμε όλο τον καρπό.
Στη συνέχεια κόβουμε τη σάρκα σε λεπτές φέτες και την μουσκεύουμε σε ένα λεκανάκι με ασβεστόνερο για πέντε λεπτά. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν τη ζάχαρη, το νερό και το μέλι και στη συνέχεια, αφού χαμηλώσουμε, προσθέτουμε και την κολοκύθα στραγγισμένη.
Ανακατεύουμε το μείγμα συνεχώς και το ξαφρίζουμε όσες φορές χρειαστεί μέχρι να δέσει το μείγμα. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το χυμό του λεμονιού.
Όταν ροδίσουν τα αμύγδαλα και το γλυκό στέκεται πια πάνω στο κουταλάκι θα το κατεβάσουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει θα το τοποθετήσουμε σε γυάλινα βαζάκια και θα προσθέσουμε δύο ξυλάκια κανέλας σε κάθε βαζάκι.