Γλυκό κουφέτο της Μήλου

by sidagi.gr
1,5K προβολές

Υλικά:

Μία άσπρη κολοκύθα

Μισό κιλό μέλι

Μισό κιλό ζάχαρη

½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό

Ένα ποτήρι του νερού αμύγδαλα, ζεματισμένα, ξεφλουδισμένα και κομμένα κατά μήκος

Χυμό ενός λεμονιού

Ξυλάκια κανέλας

Εκτέλεση:

Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση, αδειάζουμε τη σάρκα της, την καθαρίζουμε από τα σπόρια και ξύνουμε και με ένα κουτάλι τις φλούδες της για να αποσπάσουμε όλο τον καρπό.

Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση, αδειάζουμε τη σάρκα της, την καθαρίζουμε από τα σπόρια και ξύνουμε και με ένα κουτάλι τις φλούδες της για να αποσπάσουμε όλο τον καρπό.

Στη συνέχεια κόβουμε τη σάρκα σε λεπτές φέτες και την μουσκεύουμε σε ένα λεκανάκι με ασβεστόνερο για πέντε λεπτά. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν τη ζάχαρη, το νερό και το μέλι και στη συνέχεια, αφού χαμηλώσουμε, προσθέτουμε και την κολοκύθα στραγγισμένη.

Ανακατεύουμε το μείγμα συνεχώς και το ξαφρίζουμε όσες φορές χρειαστεί μέχρι να δέσει το μείγμα. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το χυμό του λεμονιού.

Όταν ροδίσουν τα αμύγδαλα και το γλυκό στέκεται πια πάνω στο κουταλάκι θα το κατεβάσουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει θα το τοποθετήσουμε σε γυάλινα βαζάκια και θα προσθέσουμε δύο ξυλάκια κανέλας σε κάθε βαζάκι.

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα