Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Για το γλυκό
300 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
1 κιλό μαρμελάδα κεράσι
150 ml κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια μέλι
1 στικ βανίλια
2 φύλλα ζελατίνη
400 γραμμάρια γιαούρτι σακούλας
Για τη μαρμελάδα κεράσι
1 κιλό μαύρα κεράσια
1 κιλό ζάχαρη με πηκτίνη
Ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια
Εκτέλεση:
Τέλειο γλυκάκι για μετά το μεσημεριανό, μοιάζει πολύ με το cheese cake
Για το γλυκό
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι και την βανίλια.
Ανακατεύουμε και βάζουμε στη φωτιά. Μόλις λιώσει το μέλι και πριν πάρει βράση, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας, τα οποία προηγουμένως έχουμε μουσκέψει σε λίγο κρύο νερό και στραγγίσει, κι ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας ζωηρά και τέλος το μασκαρπόνε. Όταν το μείγμα γίνει μια λεία κρέμα το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Όταν παγώσει η κρέμα μας, βάζουμε τα φρούτα της κομπόστας και γαρνίρουμε με την κρέμα.
Για τη μαρμελάδα κεράσι
Πλένετε τα κεράσια, βγάλτε το κουκούτσι τους και κόψτε τα στη μέση.
Βάζετε όλα τα υλικά σε μια βαθιά κατσαρόλα, ανακατέψτε τα και αφήστε τα σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για περίπου 20 λεπτά.
Ανεβάστε λίγο τη φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα κεράσια.
Ανεβάστε τη φωτιά και αφήστε τα να βράσουν για άλλα 5 λεπτά περίπου (η ειδική ζάχαρη με την πηκτίνη χρειάζεται λίγη ώρα βράσιμο). Κατεβάστε από τη φωτιά και κάντε το τεστ του κρύου πιάτου.
Αφήστε τη να κρυώσει λίγο και βάλτε τη σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.