Γλώσσα φιλέτο στο φούρνο με πομοντόρια

by sidagi.gr
503 προβολές

Υλικά:

4 φιλέτα γλώσσας

10 πομοντόρια κομμένα στη μέση ή ½ κιλό ντοματίνια κομμένα στα 4

1 κρεμμύδι μεγάλο, σε ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες, σπασμένες με τη φλούδα τους

1 λεμόνι σε λεπτές ροδέλες, με τη φλούδα του

2 πιπεριές κέρατο, σε ροδέλες

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ ποτήρι κρασί λευκό

1 φύλλο δάφνης

¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Η γλώσσα είναι μια ιδέα: Εσείς μπορείτε να βάλετε στο ταψί οποιοδήποτε φρέσκο ή κατεψυγμένο ψάρι σε φιλέτο.

Η γλώσσα είναι μια ιδέα: Εσείς μπορείτε να βάλετε στο ταψί οποιοδήποτε φρέσκο ή κατεψυγμένο ψάρι σε φιλέτο.

 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα φαρδύ ταψί, απλώνετε τα πομοντόρια ή τα ντοματίνια και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε.

 

Αλατοπιπερώνετε και το ψάρι καλά και το τοποθετείτε πάνω από τα λαχανικά.

 

Απλώνετε τις φέτες του λεμονιού και τη δάφνη και περιχύνετε με το κρασί και το ελαιόλαδο.

 

Σκεπάζετε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για 20 λεπτά. Αφαιρείτε το χαρτί και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά και το ψάρι.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα