Υλικά:
Για 6 – 8 άτομα
2 κομμάτια τζίντερ ξεφλουδισμένο
1 λίτρο νερό
1 κουταλιά της σούπας κακουλέ
3 κανέλες
40 γαρύφαλλα
100 ml σταφίδες
500 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 60 λεπτά.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 60 λεπτά.
Στο χρόνο αυτό αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Όταν κρυώσουν τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα μπουκάλι.
Τοποθετώντας το ποτό στο ψυγείο μπορούμε να το διατηρήσουμε για ένα μήνα.
Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε ζεσταίνουμε 100ml, λίγο, προσέχοντας να μη βράσει,μαζί με μισό λίτρο ξηρό κόκκινο κρασί.
Σερβίρεται σε φλιτζάνια αφού προσθέσουμε λίγες σταφίδες.