Home ΜέθοδοςΚατσαρόλα Γκόγκες Μονεμβασιάς

Γκόγκες Μονεμβασιάς

by sidagi.gr
367 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 κιλό αλεύρι σκληρό
1 αυγό
λίγο λάδι
αλάτι
νερό όσο πάρει
Μυξήθρα ξερή τριμμένη για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Οι γκόγκες ή σπανιώτερα γκόγκιζες είναι παραδοσιακό ζυμαρικό της Λακωνίας και της Αργολίδας. Παρασκευάζονται από αλεύρι, νερό και αλάτι

Ζυμώνετε όλα τα υλικά πάρα πολύ καλά. Όσο περισσότερο ζυμώσετε τόσο πιο αφράτες θα γίνουν οι γκόγκες. Πλάθετε τη ζύμη σε σχήμα μακαρονιού και στη συνέχεια κόβετε σε μικρά κομματάκια.

Τα βράζετε σε μπόλικο νερό για 10 λεπτά, σουρώνετε. Βάζετε λάδι στο τηγάνι να κάψει καλά και τηγανίζετε τις γκόγκες μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Σερβίρετε με τριμμένη μυζήθρα.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα