Home Γλυκά Γεμιστό τσουρέκι babka με σοκολάτα

Γεμιστό τσουρέκι babka με σοκολάτα

by sidagi.gr
0 σχόλιο 45 προβολές

Υλικά:

Για 8-10 άτομα

Για τη ζύμη
1 ½ φλιτζάνι γάλα χλιαρό
150 γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη
1 αυγό
½ κουταλιά του γλυκού αλάτι
16 γραμμάρια ξερή μαγιά
6 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι ζάχαρη

Για τη γέμιση
3 κουταλιές της σούπας (45 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζάνι (50 γραμμάρια) ζάχαρη
225 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα 60% κακάο
1 πρέζα αλάτι
3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:

Δοκιμάστε νέες ιδέες για το Πασχαλινό σας τσουρεκάκι

Για τη ζύμη
Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Κάνουμε μια γούβα μικρή στη μέσα και προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη να είναι σε θερμοκρασία δωματίου , το αυγό ελαφρά χτυπημένο  και το χλιαρό γάλα.

Ανακατεύουμε το μείγμα σιγά – σιγά και το ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ζύμη εύπλαστη . Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε λαδωμένο σκεύος και τη σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη για 1 ½ ώρα σε ζεστό μέρος  μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.

Για τη συναρμολόγηση ζύμης – γέμισης
Μετά ανοίγουμε  τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο  φύλλο 1 εκ .περίπου διαστάσεων ανάλογα με τις διαστάσεις της φόρμας μας. Μπορούμε  να χρησιμοποιήσουμε τη μακρόστενη φόρμα  για κέικ.
Στο μπλέντερ ρίχνουμε τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε στη δυνατή σκάλα μέχρι να θρυμματιστούν.
Στρώνουμε το μείγμα σοκολάτας πάνω στο φύλλο της ζύμης. τυλίγουμε σε ρολό από τη στενή πλευρά του φύλλου. Τυλίγουμε τη ζύμη σε κουλούρα “σαν σαλιγκάρι, αναποδογυρίζουμε και το τοποθετούμε τη ζύμη μέσα στη φόρμα.
Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα ακόμη να φουσκώσει μέσα στη φόρμα.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα, το πρώτο μισάωρο αερόθερμο και μετά πάνω κάτω.  Όταν κρυώσει  το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με κακάο σκόνη και ζάχαρη άχνη.

Πηγή : whataboutsecondbreakfast.blogspot.gr

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα