Γεμιστές πατάτες baby

by sidagi.gr
850 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
12 μικρές πατάτες (2 ίντσες πλάτος)
¼ αγρότης λουκάνικο, μαγειρευτά και ψιλοκομμένο μικρό
½ φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια
αλάτι και πιπέρι (περίπου ½ κουταλάκι του γλυκού)
1 φλιτζάνι γραβιέρα
½ φλιτζάνι τυρί κρέμα (σχοινόπρασο και κρεμμύδι)
¼ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες πρόστιμο
½ φλιτζάνι γραβιέρα για πάνω
¼ φλιτζάνι σχοινόπρασο για το γαρνίρισμα
Κάντε μια Άντρας κατσαρόλα πατάτας σε κανέναν χρόνο!
 

Εκτέλεση:

Αν είστε λάτρεις της πατάτας, θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή!

Αν είστε λάτρεις της πατάτας, θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή!

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς.
Πλένουμε τις πατάτες και αφήστε τα να στεγνώσουν.
Εκτίναξη με ελαιόλαδο και αλάτι.

Ψήστε τις πατάτες στο ράφι του φούρνου με ένα δίσκο κάτω για να πιάσει τις σταλαγματιές για 40 λεπτά ή μέχρι να πιρούνι προσφορά.
Κόψτε τα στη μέση και φτιαρίζω τα εσωτερικά αφήνοντας ένα μικρό στρώμα. Τοποθετήστε τη σάρκα της πατάτας σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ.

Τοποθετήστε τα δέρματα σε ένα ευθυγραμμισμένο περγαμηνή δίσκο.
 Στο μπολ, προσθέστε επίσης το λουκάνικο αγρότης, τα κρεμμυδάκια, το τυρί κρέμα, λιαστές ντομάτες, 1 φλιτζάνι γραβιέρα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
 Scoop το μίγμα πλήρωσης πίσω σε κάθε δέρμα μεχρι να φύγει. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο του γραβιέρα ομοιόμορφα επάνω στις πατάτες.

 Ψήστε ξανά για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι το τυρί παίρνει λιώσει και αφρώδη. Παρακολουθήστε από κοντά τους, ώστε το τυρί δεν καίει.
 Βγάλτε από το φούρνο, τοποθετήστε σε ένα δίσκο και σερβίρουμε!

Απαιτούμενος χρόνος: λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα