Υλικά:
5 πατάτες
150 γραμμάρια κίτρινο τυρί
5 φέτες ζαμπόν
1 πιπεριά σε κομματάκια
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά του γλυκού κόκκινο πιπέρι
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο λάδι
Εκτέλεση:
Με λαχταριστό τυρί!
Με λαχταριστό τυρί!
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά περίπου. Τις κόβουμε στη μέση και αδειάζουμε το εσωτερικό τους. Τις τοποθετούμε σε φωλιές από αλουμινόχαρτο.
Πολτοποιούμε τη σάρκα από τις πατάτες μαζί με το ζαμπόν, την πιπεριά, τα μπαχαρικά και το λάδι. Γεμίζουμε με αυτό τις πατάτες και πασπαλίζουμε με τυρί.
Ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο για περίπου 20 λεπτά.