Υλικά:
Για 4-6 άτομα
4 μήλα
200 γραμμάρια φύλλα κρούστας εμπορίου
100 γραμμάρια καρύδια ψιλοκομμένα
1½ ποτήρι ζάχαρη
3 κουταλιές βούτυρο
Χυμός 1 πορτοκαλιού
1 κουταλάκι κανέλα
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Πολίτικη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει με το αποτέλεσμα
Πολτοποιούμε τα μήλα και προσθέτουμε τα καρύδια, την κανέλα, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Κόβουμε τα φύλλα σε πλατιές λωρίδες. Βουτυρώνουμε το κάθε φύλλο, βάζουμε αρκετή γέμιση και το τυλίγουμε κατά μήκος, σαν φλογέρα.
Τοποθετούμε τις φλογέρες σε βουτυρωμένο ταψί και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις για περίπου 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τις πασπαλίζουμε, τέλος με ζάχαρη άχνη.
Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμα φύλλα κρούστας, παρόλα αυτά μπορείτε να φτιάξετε σπιτική ζύμη για φύλλο κρούστας.
Προαιρετικά σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι ή κρέμα καραμελέ.