Home Συνταγές ΜαγειρικήςΚυρίως πιάτο Γεμιστά με ρύζι και κιμά

Γεμιστά με ρύζι και κιμά

by sidagi.gr
320 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για την σάλτσα κιμά με ρύζι
½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, περασμένο από τη μηχανή μία φορά
1 κιλό φρέσκιες ντομάτες στον τρίφτη ή 2 κουτάκια κονκασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη (μόνο αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια ντομάτα)
1 ξυλαράκι κανέλας
1 ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 ½ κοφτό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
1 φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα

Για τα γεμιστά
6 πιπεριές χρωματιστές (κοκκινες, κιτρινες, πορτοκαλί)
6 ντομάτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1-2 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια

Εκτέλεση:

Λαχταριστά γεμιστά με απλά υλικά για όλη την οικογένεια

Για την σάλτσα κιμά με ρύζι
Ζεσταίνετε  τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το νερό σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ενώ ανακατεύετε συνέχεια να μη σβολιάσει ο κιμάς.
Συνεχίζετε να μαγειρεύετε τον κιμά μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά. Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 3 ακόμη λεπτά τον κιμά.

Προσθέστε την ντομάτα και τη ζάχαρη και μόλις πάρει η σάλτσα μία βράση προσθέστε και το αλάτι μαζί με το τριμμένο καρότο και το ρύζι.
Μισοσκεπάζετε με ένα καπάκι το τηγάνι και σιγοβράζεται τον κιμά για 45 λεπτά περίπου. Στο μέσο του χρόνου προσθέτετε και όλα τα άλλα υλικά.

Για τα γεμιστά
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Με ένα μαχαιράκι καθαρίζετε τα σποράκια από τις πιπεριές, ανοίγοντάς τες από τη μεριά του κοτσανιού. Αφαιρεστε τα καπάκια από τις ντομάτες και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τη σάρκα της ντομάτας.

Βάλτε αλάτι και πιπέρι γεμίστε τις πιπεριές και τις ντομάτες.
Βάλτε τις πατάτες στα κενά που αφήνουν γύρω, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και τη ντομάτα, πασπαλίστε πιπεριές με λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι, και ψήστε για 1 ώρα περίπου.
Κλείστε το φούρνο και αφήστε τις ντομάτες ακόμα 10 λεπτά. Βγάζετε τες και αφήστε τες να κρυώσουν τελείως προτού να τις σερβίρετε. Σερβιρουμε με λίγο κέτσαπ.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα