634
Υλικά:
Για 4-6 άτομα
1 κιλό γαύρο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 λεμόνι
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Λαχταριστό και καλοκαιρινό μεζεδάκι για όλες τις ώρες
Καθαρίζετε τα ψαράκια αφαιρώντας τα κεφάλια και τα εντόσθια. Τα πλένετε καλά και στραγγίζετε. Ρίχνετε τα ψαράκια σε ένα ταψί και αλατοπιπερώνετε.
Προσθέτετε τη ρίγανη, τον χυμό του λεμονιού και το λάδι. Ψήνετε στο φούρνο στούς 180 βθμούς με αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου.