Υλικά:
Για 2-4 άτομα
8 γαρίδες μεγάλες
4 κουταλιές της σούπας λάδι
Χυμός και ξύσμα από 3 λεμόνια
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη (τσίλι)
2 κουταλιές του γλυκού κόλιανδρο
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανός
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
Εκτέλεση:
Σερβίρετε με φρέσκια γαλλική μπαγκέτα και πράσινη σαλάτα
Ξεπλένετε καλά τις γαρίδες και αφαιρείτε το κέλυφος, το κεφάλι και τις ουρές τους. Βγάζετε με κοφτερό μαχαιράκι το μαύρο νευράκι που θα βρείτε στη ράχη τους και τις πασπαλίζετε με αλάτι.
Σε μπολ ανακατεύετε το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμόνι. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το τσίλι, το κόλιανδρο, το μαϊντανό και το σκόρδο.
Βάζετε μέσα τις γαρίδες, σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστεί.
Ζεσταίνετε ένα βαρύ τηγάνι και ρίχνετε μέσα τις γαρίδες και τη μαρινάδα. Αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου ώστε να γίνουν οι γαρίδες και να πήξει ελαφρά η σάλτσα.