Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Χυμό από 1 λάιμ και ξύσμα από 2 λάιμ 2 λάιμ
90ml ουίσκι
180 γραμμάρια μαλακή καστανή ζάχαρη
20 γαρίδες Νο 5 αποφλοιωμένες
1 κόκκινο πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη χωρίς σπόρους
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Λαχταριστές μαγειρεμένες γαρίδες στο φούρνο με τσίλι, γαρνιρισμένες με σως από ουίσκι και λάιμ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το χυμό λάιμ , το ουίσκι, τη ζάχαρη και μαγειρεύετε σε μέτρια εστία, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη . Μόλις η ζάχαρη έχει διαλυθεί σταματήστε το ανακάτεμα , δυναμώνετε την εστία και μαγειρεύετε τη ζάχαρη για 5-7 λεπτά, ή μέχρι το μείγμα να σιροπιάσει.
Προσθέστε το ξύσμα λάιμ. Στη συνέχεια αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη.
Βάλτε τις γαρίδες σε ένα πυρέξ και πασπαλίζετε με το τσίλι. Αλείψτε τις γαρίδες με το ηλιέλαιο. Ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε με τη σάλτσα από ουίσκι.