Υλικά:
500 g καταψυγμένες αποφλοιωμένες γαρίδες
1 κύβο λαχανικών
1 κίτρινη πιπεριά
1 ντομάτα
1 μοσχολέμονο
200 ml γάλα καρύδας
2 κουταλιές της σούπας λάδι
Εκτέλεση:
Το πιάτο αυτό είναι ιδανικό για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού!
Το πιάτο αυτό είναι ιδανικό για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού!
Πλύνετε και ψιλοκόψτε την κίτρινη πιπεριά. Χαράξτε το επάνω μέρος της ντομάτας, βυθίστε την για 1 λεπτό σε νερό που βράζει και μετά σε κρύο νερό, ξεφλουδίστε την, αφαιρέστε τους σπόρους και κόψτε την σε κυβάκια. Με τον αποφλοιωτή, ξεφλουδίστε το ξύσμα από μισό μοσχολέμονο, κόψτε το και στίψτε το. Σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι, αφήστε τις γαρίδες να ροδίσουν σε δυνατή φωτιά χωρίς να τις έχετε αποψύξει. Προσθέστε την πιπεριά, τον κύβο και το χυμό λεμονιού. Αφήστε το μείγμα να μαγειρευτεί για 10 λεπτά. Ρίξτε το γάλα καρύδας, το ξύσμα λεμονιού και τα κυβάκια ντομάτας. Συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 5 λεπτά.